Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανεπαρκής για τη «Μήδεια» - Ζητεί ενημέρωση της Βουλής

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανεπαρκής για τη «Μήδεια» - Ζητεί ενημέρωση της Βουλής

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια», που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Αττική, ζητεί το ΚΙΝΑΛ.

Με επιστολή τους οι βουλευτές ζητούν την πρόσκληση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, του υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος, Κ. Τασούλα, η πρόσφατη κακοκαιρία δοκίμασε τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού, παρότι η ένταση του φαινομένου ήταν γνωστή σε όλους πολλές ημέρες πριν από την εκδήλωσή του.

«Δυστυχώς, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις για τον βαθμό ετοιμότητάς της, η κυβέρνηση αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αδύναμη και ανεπαρκής.

Επί δύο ημέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει, αρκούμενη στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και προσθέτουν:

«Η καθυστέρηση ανταπόκρισης του ''επιτελικού Κράτους'' στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία αποτελεί κατ’ ουσίαν ομολογία της ανεπάρκειας του μηχανισμού και την πλήρη απουσία σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού των αρμοδίων αρχών. Επιβάλλεται, πλέον, από τα πράγματα η αναλυτική ενημέρωση και λογοδοσία της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης προς τη Βουλή και τους πολίτες, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας ''Μήδεια'' από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».