Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η παραιτηση της Φώφης αλλάζει το σκηνικό στο ΚΙΝΑΛ

Η παραιτηση της Φώφης αλλάζει το σκηνικό στο ΚΙΝΑΛ

Οι "προεδρικοί" σκέφτονται να προτείνουν για υποψήφιο τον Παύλο Χρηστίδη

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της Φώφης Γεννηματά από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αλλάζει ριζικά το σκηνικό στη Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφασή της ελήφθη μετά την επιδείνωση των προβλημάτων υγείας και την εισαγωγή της στον «Ευαγγελισμό». 

Η κατάστασή της δεν της επιτρέπει να συνεχίσει τη σκληρή καθημερινή δουλειά στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Βέβαια η πολυπληθής ομάδα των Γεννηματικών δεν αποκλείεται στο παρά πέντε να υποδείξει νέο υποψήφιο.

Στην κατεύθυνση αυτή ακούγεται το όνομα του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος εκπροσωπεί τη νέα γενιά στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Βέβαια αν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί, ο Παύλος Χρηστίδης δεν φαίνεται να προλαβαίνει να οργανώσει με αξιώσεις τη συμμετοχή του στην κούρσα της διαδοχής.

Δεν αποκλείεται επίσης η παραίτηση της Φώφης Γεννηματά να απελευθερώσει δυνάμεις από το στρατόπεδο των Γεννηματικών και πολλά στελέχη να κατευθυνθούν είτε προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, είτε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν αποκλείεται επίσης και το ενδεχόμενο μετάθεσης της εκλογικής διαδικασίας.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν παράγοντας ενότητας και σταθερότητας στο ΚΙΝΑΛ. Η πολιτική διαδρομή της ήταν ξεκάθαρη και πάντα κουβαλούσε την κληρονομιά του Γ. Γεννηματά, ο οποίος είχε αφήσει ιστορία στο ΠΑΣΟΚ και ήταν από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς.

Βέβαια ο Γιώργος Γεννηματάς δεν πρόλαβε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί τον πρόλαβε η επάρατη νόσος με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο ο Κώστας Σημίτης.

Σε κάθε περίπτωση μετά τη Φώφη Γεννηματά το ΚΙΝΑΛ μπαίνει σε μια νέα εποχή και δεν αποκλείεται η εκλογή νέας ηγεσίας να προκαλέσει κλυδωνισμούς ακόμα και πολυδιάσπαση του κόμματος.

Μετά την εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στον «Ευαγγελισμό», ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία. Το ίδιο πιθανώς θα πράξει και ο Ανδρέας Λοβέρδος μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

 

Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι μια ξαφνική αδιαθεσία δεν της επέτρεψε να παραβρεθεί σε εκδήλωση του Κινήματος.

 

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ επρόκειτο να διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου (α΄ γύρος) και στις 12 του μήνα ο δεύτερος γύρος. Μετά την απόσυρση, για λόγους υγείας , της Φώφης Γεννηματά πλέον οι υποψήφιοι για την κούρσα διαδοχής είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης. Με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την αναστολή της προεκλογικής του εκστρατείας. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα» έγραψε ο κ. Ανδρουλάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά είχε και Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος» έγραψε στο twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Είχε νοσηλευτεί και τον Μάρτιο

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο και τον Μάρτιο με κολικό του νεφρού. «Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσήλθε σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κολικό του νεφρού και αντιμετωπίστηκε άμεσα. Η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 24 ώρες, για προληπτικούς λόγους» ανέφερε τότε το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.