Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ερώτηση που δεν «πρόλαβε» ποτέ να υποβάλλει το kontra channel

Η ερώτηση που δεν «πρόλαβε» ποτέ να υποβάλλει το KONTRA στον Πρωθυπουργό

Το Kontra channel, η Kontranews και το kontranews.gr παραβρέθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές, που εδώ και 10 μέρες κατακαίνε την χώρα, χωρίς όμως να «καταφέρει» (;;;) να υποβάλει ερώτημα στον πρωθυπουργό. Αιτία ο περιορισμένος χρόνος, καθώς σε σχεδόν δυο ώρες υποβλήθηκαν ερωτήματα από 25 δημοσιογράφους, κάποιοι των οποίων άνηκαν στον ίδιο δημοσιογραφικό όμιλο, όχι όμως από τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του Kontra Μedia Group.

Το Κontra παραβρέθηκε με πρόθεση να υποβάλλει ερώτηση στον πρωθυπουργό. Παρά το γεγονός ότι υπέβαλλαν ερώτηση δημοσιογράφοι από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας (MEGA, ANT1, ALPHA, ΣΚΑΪ, OPEN, ΕΡΤ) και ένα διεθνές (sky news), στο Κontra Channel δεν δόθηκε η δυνατότητα ερώτησης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την διαλογή των ερωτηθέντων έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος που συντόνιζε την συνέντευξη τύπου κ. Αριστοτελία Πελώνη και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Τσιόδρας.

Η ερώτηση που το Κontra σκόπευε να υποβάλλει στον πρωθυπουργό δεν απαντήθηκε στην συνέντευξη τύπου και την παραθέτουμε στους αναγνώστες μας όπως ακριβώς θα την θέταμε και στον κ. Μητσοτάκη:

«Κύριε Πρόεδρε, από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πυρκαγιών κάνατε λόγο για λάθη και παραλείψεις ενώ είπατε ότι όπου μπορούν να αποδοθούν ευθύνες σε πρόσωπα, αυτό θα γίνει όχι όμως την ώρα της μάχης. Το ερώτημα που θα θέλαμε να θέσουμε είναι: Πως ορίζεται η πολιτική ευθύνη και πως η επιχειρησιακή ευθύνη, βάσει των οποίων θα αποδοθούν όσα κρίνετε εσείς μετά το τέλος της μάχης; Επίσης μέχρι στιγμής έχετε παράσχει κάλυψη και στους πολιτικούς υπευθύνους του αρμόδιου υπουργείου κ.κ. Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη όσο και στον επιχειρησιακό υπεύθυνο κ. Κολοκούρη. Η κάλυψη αυτή σημαίνει ότι αυτά τα τρια πρόσωπα δεν είναι στο κάδρο των ευθυνών για όσα συμβαίνουν εδώ και 10 ημέρες στην χώρα; Σας ευχαριστώ».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν δόθηκε, ούτε προέκυψε από το σύνολο των απαντήσεων. Εκ τούτου για μας παραμένει (μαζί με άλλα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν από τον Πρωθυπουργό) και συνεχίζουμε να το θέτουμε.