Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαρίτσης: Δημιουργική ασάφεια Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (video)

Χαρίτσης: Δημιουργική ασάφεια Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (video)

O Aλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε θετικό ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν πλέον την χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας. Η στήριξή του είναι το «πρώτο και το σημαντικότερο» ωστόσο καυτηρίασε την "δημιουργική ασάφεια" του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Δημοσιου Συστήματος Υγείας.

Τους «μικροπολιτικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη» απέναντι στην Εκκλησία, αλλά και «τη δημιουργική ασάφεια του ίδιου του πρωθυπουργού» όσον αφορά στα μέτρα υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με παρέμβασή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1.

«Στις 25 Φεβρουαρίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση περιέγραψε τη διαδικασία για να κλείσουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι θρησκευτικοί χώροι λατρείας, αλλά άργησε να την εφαρμόσει για τις Εκκλησίες», υπενθύμισε, και τόνισε πως «η πολιτεία και η εκλεγμένη κυβέρνηση είναι υπεύθυνη να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

«Οι εξαιρέσεις ακυρώνουν τα μέτρα πρόληψης. Με τη δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε. Ελπίζουμε οι μεγάλες καθυστερήσεις της κυβέρνησης να μη στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές», επισήμανε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, «ασκεί αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Εξαρχής έχουμε κάνει προτάσεις τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων».

«Ακούσαμε με προσοχή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και είδαμε από πλευράς του μια ‘δημιουργική ασάφεια’. Μας χαροποιεί ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα ενός στιβαρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας και είναι θετικό βήμα οι προσλήψεις 2000 νοσηλευτών. Δυστυχώς, δεν ακούσαμε τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα των γιατρών, αλλά και με τις 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκκρεμούν από πέρυσι. Και βεβαίως δεν διευκρινίστηκε αν οι 2000 κλίνες στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούν κλίνες εντατικής θεραπείας ή κλίνες νοσηλείας», σημείωσε.

 «Η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων πρέπει να ξεκινήσει τώρα»,υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να καλυφθεί από το κράτος το σύνολο των μισθών των εργαζομένων και όχι μέρους του μισθολογικού κόστους, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε πριν από την κρίση».

Και κατέληξε αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup «που είναι κατώτερη των περιστάσεων». «Η Ευρώπη πρέπει να πιεστεί, να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Οι ευρωπαϊκές οικονομίες χρειάζονται σημαντική στήριξη», τόνισε.