Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας: Να καταδικάσει η κυβέρνηση την ακροδεξιά επίθεση (Video)

Γιώργος Τσίπρας: Να καταδικάσει η κυβέρνηση την ακροδεξιά επίθεση (βίντεο)

Σε καταγγελία για επίθεση προς τον ίδιο από ακροδεξιούς, το βράδυ της παρασκευής, προέβη ο βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, κατήγγειλε πως τη νύχτα της Παρασκευής δέχθηκε επίθεση έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων από ομάδα ακροδεξιών.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων όπου κάτοικοι της Νέας Περάμου παρευρίσκονταν έξω από το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι κατά της δημιουργίας δομής υποδοχής μεταναστών – προσφύγων στη Νέα Πέραμο.

Δείτε όσα αναφέρει στην καταγγελία του, ο βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών μου επιτέθηκε χθες το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων.

Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Γιώργου Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: