Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδικάζει τους εργαζόμενους και καταργεί το 8ωρο

Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδικάζει τους εργαζόμενους και καταργεί το 8ωρο

Η Φώφη Γεννήματα μίλησε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, σημειώνοντας ότι καταργείται το 8ωρο στην πράξη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε έναν πόλεμο έναντι των εργαζόμενων».

«Επέλεξαν να καταδικάσουν 600.000 εργαζόμενους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Προωθούν το ωράριο - “λάστιχο” και τις απλήρωτες υπερωρίες. Με τη ρύθμιση που τώρα φέρνει η κυβέρνηση υπονομεύει τελικά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφήνοντας “παραθυράκι” στους ασύδοτους εργοδότες να κάνουν ατομικές συμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως καταργείται το 8ωρο στην πράξη και ο εργαζόμενος θα είναι στο έλεος του εργοδότη, λέγοντας ότι μετά την πανδημία θα επικρατήσει αναστάτωση στον ιδιωτικό τομέα, αφού θα ο εργαζόμενος θα δυσκολεύεται να κάνει ατομική σύμβαση με τον εργοδότη του. «Ποιοι είναι αυτοί που τελικά ωφελούνται; Οι πέντε - δέκα επιχειρηματίες - φίλοι της κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, ερωτηθείσα για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, η Φώφη Γεννήματα είπε ότι είναι «καθυστερημένα αλλά και ανεπαρκή». Ταυτόχρονα, ότι τα χρήματα δεν πήγαν εκεί που έπρεπε για να «πιάσουν τόπο».

«Το πρόγραμμα για την εστίαση είναι καλό αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται 100% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών τους επόμενους μήνες. Ποιος έμπορος σήμερα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του όχι μόνο λόγω πανδημίας, αλλά και όσες συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια; Θα έχουμε νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Να γίνει υποχρεωτικό “άπλωμα” των δόσεων για τα χρέη στις τράπεζες» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Έχω αφήγημα για τη χώρα»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την διάρκεια της ομιλίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι, τόνισε ότι η Κεντρική του Επιτροπή θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου. «Θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι πάλι να “καβαλήσει” ένα κύμα διαμαρτυρίας. Μόνο εμείς έχουμε ένα διαφορετικό αφήγημα», σημείωσε η Φώφη Γεννήματα.