Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γαβρόγλου: Η Ν. Κεραμέως παίζει με το μέλλον των παιδιών απαξιώνοντας πολλά από τα δημόσια Πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Η Ν. Κεραμέως παίζει με το μέλλον των παιδιών απαξιώνοντας πολλά από τα δημόσια Πανεπιστήμια

"Θα παρακαλούσαμε την κ.Υπουργό να αποφασίσει να ασκεί πολιτική χωρίς τα κατ’ εξακολούθηση ψέμματα που λέει. Και να μάθει πώς λειτουργούν τα Ιδρύματα μας. Και πώς λειτουργούν και αλλού στον κόσμο. Και αν θέλει ας διαβάσει τις αποφάσεις των Συγκλήτων αυτών των ημερών μήπως και καταφέρει να μην είναι όλοι εναντίον της" υπογραμμίζει σε αυστηρό τόνο ο Κώστας Γαβρόγλου

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ.Γαβρόγλου για το θέμα των αντιστοιχίσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων:   

Δεν θα πάει πολύ μακρυά η κ.Κεραμέως με πονηριές, άγνοια, εμμονές και ψέμματα.

Υπέγραψε μία υπουργική απόφαση που όμοια της δεν υπάρχει στα χρονικά των Πανεπιστημίων μας: δεν αντιστοίχισε Τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα και με ταυτοσημα προγράμματα σπουδών.

Ας κάνουμε μία προσπάθεια να της εξηγήσουμε τα αυτονόητα: όταν ιδρύεται ένα Τμήμα και αρχίζει να λειτουργεί με πρόγραμμα σπουδών εγκεκριμένο από την Σύγκλητο, όπου διδάσκουν καθηγητές που εκλέγονται με τα ίδια προσόντα όπως και στα άλλα Τμήματα στο ίδιο γνωστικό πεδίο, τότε τα Τμήματα αυτά είναι εξ ορισμού αντίστοιχα. Η όποια αξιολόγηση σχετίζεται με την ποιότητα σπουδών, υποδομών κτλ. Και η αξιολόγηση αυτή γίνεται μετά από κάποιο διάστημα, αφού έχει ήδη λειτουργήσει ένα Τμήμα.

Έτσι γίνεται παντού στον κόσμο. Παντού. Και στη χώρα μας. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή τάξη.

Η κ.Υπουργός πρροχωράει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, επικαλούμενη δε και αποφάσεις της αρχής πιστοποίησης, αποδεικνύει με έμπρακτο πια τρόπο ότι η αρχή αυτή δημιουργήθηκε για να “αιτιολογεί” τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου.  

Μετά την ασύλληπτη ταλαιπωρία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές με λάθος θέματα, με θέματα εκτός ύλης και άλλα ευτράπελα, τώρα το Υπουργείο έρχεται να προσθέσει επιπλέον άγχος στους υποψηφίους φοιτητές λίγο πριν συμπλήρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Και γιατί όλα αυτά;

Επειδή διαφωνεί με την μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια και αφού δεν βρίσκει άλλους τρόπους να την υπονομεύσει, παίζει με το μέλλον των παιδιών,  προσπαθώντας τατυτόχρονα να απαξιώσει πολλά από τα δημόσια Πανεπιστήμια μας.

Εμείς θα παρακαλούσαμε την κ.Υπουργό να αποφασίσει να ασκεί πολιτική χωρίς τα κατ’εξακολούθηση ψέμματα που λέει. Και να μάθει πώς λειτουργούν τα Ιδρύματα μας. Και πώς λειτουργούν και αλλού στον κόσμο. Και αν θέλει ας διαβάσει τις αποφάσεις των Συγκλήτων αυτών των ημερών μήπως και καταφέρει να μην είναι όλοι εναντίον της.