Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έπαινοι της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις Κεραμέως

Έπαινοι της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις Κεραμέως

Εύσημα από την Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, τις αξιολογήσεις σχολείων καθώς και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το ακαδημαϊκό περιβάλλον, έλαβε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Στην έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας που δημοσιοποίησε εντός της εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων τομέων πολιτικής, αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε γοργά σε δύο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης τους τελευταίους τρεις μήνες. Η μια μεταρρύθμιση, αυτή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 με στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας και την καλύτερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Φεβρουάριο του 2021 στοχεύει, με τη σειρά του, στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των πανεπιστημίων και βελτίωση της ποιότητας της προσφερόμενης εκπαίδευσης. Επιπλέον, εσωτερικά και εξωτερικά έχουν ξεκινήσει αξιολογήσεις των σχολείων.