Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκτάκτως αύριο στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας

Εκτάκτως αύριο στο Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας

Εκτάκτως αύριο στο Ισραήλ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα, κατά την αυριανή επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ θα συζητηθεί και το ζήτημα του ανοίγματος στον ισραηλινό τουρισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ynet, η Ελλάδα αναμένεται να ορίσει συγκεκριμένες τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να φτάσουν Ισραηλινοί τουρίστες. Αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να προκύψουν αύριο κατά την επίσκεψη, μαζί με το μείζον θέμα των εξελίξεων και της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι είναι ευκρινής τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα.

Το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα, ενώ πύκνωσαν οι διπλωματικές επαφές των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα, Γιόσι Αμράνι. Ακολούθως, ο κ. Αμράνι είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.