Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Novartis "Βόμβα" Αγγελή: Οι Αμερικανοί μας έδωσαν όνομα Έλληνα πολιτικού - Διώξτε την Τουλουπάκη

Novartis "Βόμβα" Αγγελή: Οι Αμερικανοί μας έδωσαν όνομα Έλληνα πολιτικού - Διώξτε την Τουλουπάκη

Στη συνάντηση της Βιέννης, οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία, αποκάλυψε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Αγγελής κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Από 'κει και πέρα, ο μάρτυρας υπέπεσε σε μια σειρά αντιφάσεων καθώς, ενώ στην αρχή δήλωσε πως ο εκπρόσωπος του FBI  του είπε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, αμέσως μετά ανέφερε πως έθεσε την εξής ερώτηση προς αυτόν: Τότε γιατί μας στείλατε 2 έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών; Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του FBI, σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Αγγελή, σημείωσε ότι οι από την Αμερική γνωρίζουν. Και πρόσθεσε: Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.  

Επιπλέον, ο κ. Αγγελής δήλωσε πως το όνομα του πολιτικού για το οποίο ενημερώθηκε από τις αμερικανικές αρχές στη Βιέννη το έχει συμπεριλάβει στην αναφορά που έχει καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Πρόσθεσε δε πως οι εκπρόσωποι του FBI του απάντησαν, όταν ο ίδιος τους ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του Έλληνα πολιτικού, ότι είναι δική του δουλειά να τον βρει, εφόσον του έχουν δώσει την πληροφορία. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συνάντηση στη Βιέννη ως παράτυπη. Ωστόσο, όπως του επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει αλλά, αντίθετα,μετέβη κανονικά εκεί.

Διώξτε τη Τουλουπάκη

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Ι. Αγγελής ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες: «Απορώ γιατί η κα Τουλουπάκη παραμένει σε αυτή την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή λέω οτι «αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Νοβάρτις, Διώξτε την κυρία Τουλουπάκη». Είναι ανεπαρκής. Το έλεγα πολυ πριν της ανανεώσουν τη θητεία της. Το έγραψα σε υπόμνημά μου με στοιχεία. Απέκρυψαν όμως από το Συμβούλιο τα στοιχεία εναντίον της και ανανεώθηκε η θητεία. Το μόνο που έχει κάνει η Τουλουπάκη στη Νοβάρτις είναι μια τρύπα στο νερό».

Εξιστορώντας τα όσα έγιναν μετά τη συνάντηση με τους αμερικανούς εισαγγελείς στη Βιέννη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε: «Πήγαμε στον Καλογήρου [σ.σ. τότε υπουργό Δικαιοσύνης]. Συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον από πάνω, καθώς αυτός έπρεπε να το εγκρίνει. Ποιος είναι ο από πάνω; Η απάντηση είναι, ο πρώην πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος, διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα την αποπομπή της κ. Τουλουπάκη, που ποτέ δεν ήρθε. Η κ. Παπασπύρου μας είπε πως ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Είτε να ακούσει τον “Ρασπούτιν”, που του λέει πως με τη στρατηγική των διώξεων θα κερδίσουμε τις εκλογές, είτε να διώξει την κ. Τουλουπάκη».

Συνεχίζοντας τα πυρά του κατά της κ. Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε πως η εισαγγελέας διαφθοράς, «δεν ήταν μόνη της. Δεν Δεν θα μπορούσε να παραβεί τις εντολές. Υπήρχε κάποιος άλλος.  Η ίδια έκανε ενέργειες για να καλύψει παράνομες αποφυλακίσεις. Αγνοούσε εμένα και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διότι την κάλυπτε ο Ρασπούτιν. Όταν ζορίσαμε την Τουλουπάκη, εκείνη έκλαιγε. Αυτό έκανε όταν ζοριζόταν. “Θα μας βάλεις φυλακή. Το έχεις καταλάβει;” αυτό της λέγαμε.  Εάν δεν είχα αντιδράσει θα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη τουλάχιστον κατά Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά. Η Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει ποινική δίωξη πριν τις εκλογές. Ο Ρασπούτιν με την Τουλουπάκη επικοινώνησε - όπως μου είπε η Δημητρίου - δια μέσω της εισαγγελέως πρωτοδικών».

«Αυτό είναι δουλειά του Ρασπούτιν μου είπε η εισαγγελέας Δημητρίου, όταν την ρώτησα για το ψευδές δημοσίευμα με το στικάκι που τάχα αρνήθηκα να παραλάβω. Και ακόμη μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν έχει το ένα το πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές», φέρεται να κατέθεσε επίσης.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να αρνήθηκε να κατονομάσει τον «Ρασπούτιν», αν και όπως φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ξέρει ποιος είναι: «Το ξέρω το όνομα του προσώπου όμως δεν το λέω. Ήταν μέλος της κυβέρνησης και είχε παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Φοβάμαι ότι θα με ταράξει στις μηνύσεις».

Ένταση για διαρροή εγγράφων 

Πριν την έναρξη της κατάθεσης σημειώθηκε ένταση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα και του προέδρου της Προανακριτικής Ιωάννη Μπούγα:

Λάππας: Απαράδεκτο το γεγονός κύριε πρόεδρε να παίρνουμε σήμερα και αυτή την ώρα το έγγραφο Αγγελή λίγο πριν την εξέταση του και ενώ αυτό έχει έρθει στην Βουλή από τις 6 Δεκεμβρίου.

Μπούγας: Έχετε δίκιο

Λάππας: Απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι το έγγραφο διέρρευσε πριν το πάρουν τα μέλη της Επιτροπής.

Μπούγας: Δεν έγινε από την Επιτροπή η διαρροή.

Πλεύρης:  Το είχαν και άλλοι το έγγραφο αυτό κλπ.

Λάππας: Επίσης, στο έγγραφο αυτό αναφέρονται καταθέσεις αλλά και ύπαρξη άλλων εγγράφων τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί στα μέλη της Επιτροπής.

Μπούγας: Θα τα λαμβάνεται έγκαιρα από εδώ και πέρα.

 

Η αναφορά Αγγελή για Βιέννη και Αβραμόπουλο:

νοβαρτις

νοβαρτις