Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απόφαση-κόλαφος για Μηταράκη για τις αυθαιρεσίες κατά συμβασιούχων συνδικαλιστών

Απόφαση-κόλαφος για Μηταράκη για τις αυθαιρεσίες κατά συμβασιούχων συνδικαλιστών

Μετά την προσωρινή διαταγή που κέρδισαν οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Ψυχογιός, έγινε το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της αδικίας που επέβαλε ο υπουργός Νότης Μηταράκης όταν τους εξαίρεσε από τις ανανεώσεις των συμβάσεών τους, όπως έγινε για τους συναδέλφους τους, ενώ στη συνέχεια και παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και δυναμικές διεκδικήσεις του Συλλόγου τους, παρέμεινε άκαμπτος μη δίνοντας στο δημόσιο και θεσμικό διάλογο επαρκείς εξηγήσεις για αυτή την πρωτοφανή απόφαση.

Ήταν πασιφανές, τονίζει ο κ. Ψυχογιός, ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση και συνδικαλιστική δίωξη που λειτουργούσαν και εν είδει παραδειγματισμού προς όποιον άλλο υπάλληλο θα τολμούσε να διεκδικήσει ή να εκφράσει αντίρρηση στο μέλλον. Τώρα, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους και η τελική μάχη θα δοθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης για την οριστική ανατροπή της απόφασης του υπουργού.

«Θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι τέλους», υπογράμμισε ο κ. Ψυχογιός, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και αυθαιρεσία απέναντί τους αλλά και απέναντι στην επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου και την απαρέγκλιτη εφαρμογή της Σύμβασης της Γενεύης και του κράτους δικαίου.