Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανοιχτή Πόλη: Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα

Ανοιχτή Πόλη: Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα

"Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώνει ότι οι συστηματικές προσπάθειες εκφοβισμού τους πετυχαίνουν μόνο να υπογραμμίσουν το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην έκφραση της βούλησής τους" σχολιάζει αιχμηρά η Ανοιχτή Πόλη

«Η κυβέρνηση έδειξε χτες καθαρά πώς αντιμετωπίζει το δικαίωμα των πολιτών να κρίνουν και να διεκδικούν, να οργανώνονται και να διαμαρτύρονται. Οι φρεσκοβαμμένοι πεζόδρομοι του κέντρου της πόλης εγκαινιάστηκαν ως οδοί ταχείας τρομοκρατικής διέλευσης των ομάδων καταστολής της ΕΛΑΣ που χτυπούσαν οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο τους».

Τα παραπάνω τονίζει η Δημοτική παράταξη της Ανοιχτής Πόλης σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την ακραία καταστολή από τις αστυνομικές αρχές.

«Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώνει ωστόσο ότι οι συστηματικές προσπάθειες εκφοβισμού τους πετυχαίνουν μόνο να υπογραμμίσουν το φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην έκφραση της βούλησής τους» συμπληρώνει η Ανοιχτή Πόλη εμφατικά.

«Οι ενεργοί πολίτες δεν θα πάψουν να διεκδικούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους στους δρόμους και τα στενά της πόλης, απέναντι σε όποιον τα υπονομεύει. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε με νομοθετήματα, ούτε με επιδείξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.