Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες των νησιών που θα δοκιμαστούν πιο σκληρά από την κρίση λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα το βράδυ στο δημαρχείο της Ρόδου, σε συνάντηση που είχε με δημάρχους της Δωδεκανήσου.

Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Επικριτικός ήταν επίσης σε ότι αφορά το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι υπουργείο που μπορεί να το παίρνει όποιος περισσεύει». Απαντωντας σε ερωτήσεις δημάρχων για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να το κάνει υπό την πίεση των δανειστών.

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras@atsipras

Όταν κανείς βρίσκεται μπροστά σε κρίσεις πρέπει να παρεμβαίνει με αποφασιστικότητα και με μέριμνα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους επαγγελματίες της Ρόδου και των νησιών μας. Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Α. Καμπουράκη. https://youtu.be/RI_2foqQwvc 

View image on TwitterView image on Twitter

93

10:06 PM - Jun 4, 2020

Twitter Ads info and privacy

30 people are talking about this

Στην αρχική τοποθέτηση του ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «πέρα από τα πάγια προβλήματα που έχουν τα νησιά (κι εσείς είστε και ακρίτες - απέναντι σε έναν γείτονα που δεν είναι ιδιαίτερα φρόνιμος και συνεννοήσιμος) έρχεται να προστεθεί και η νέα κρίση της πανδημίας, που αφορά όλο τον πλανήτη».

«Πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες δεν θα είναι συμμετρικές ούτε ως προς την γεωγραφία ούτε ως προς την κοινωνική διαστρωμάτωση. Η εικόνα που είδα σήμερα στην Ρόδο ήταν αποκαρδιωτική. Πολύ φοβάμαι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση θα μας οδηγήσει σε μια εικόνα αποκαρδιωτική τους επόμενους μήνες.

Και ειδικά μια περιοχή όπως η δική σας που πέρασε δύσκολα την εποχή των μνημονίων, είχατε καταφέρει να διατηρήσετε ένα καλό βιοτικό επίπεδο» είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας τονιζοντας ότι «είναι ειλικρινής η αγωνία μου, που δεν είναι υπερβολή και βασίζεται στην ανάγκη να στηρίξουμε τον τουρισμό προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο».