Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όταν ζορίζεται ο Κυριάκος, μπαίνει στο γήπεδο ο Πρόεδρος...

Όταν ζορίζεται ο Κυριάκος, μπαίνει στο γήπεδο ο Πρόεδρος...

Ελένη Τσερεζόλε

 

Σε άλλη μια εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση μίλησε χθες το βράδυ στα Τρίκαλα, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι πολίτες που επιφύλαξαν μια πραγματικά θερμή και αυθόρμητη υποδοχή. Όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε πόλη που επισκέπτεται και μιλάει, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Το λαϊκό ρεύμα στήριξης είναι τέτοιο που είναι φανερό ότι έχει ανατρέψει τους σχεδιασμούς των επικοινωνιολόγων και υπεύθυνων της στρατηγικής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα σχέδια της «μεγάλης νίκης» που δήθεν μάλιστα θα ανάγκαζε τον Τσίπρα να πάει στις κάλπες ακόμη και τον... Ιούνιο, καταρρέουν, παρά τις «έγκυρες» δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αποθεώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ. Όμως ακριβώς οι «συν αυτώ» γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι τα πράγματα για τη ΝΔ κάθε άλλο παρά ρόδινα είναι. Γνωρίζουν ότι ο πρόεδρός τους είναι πλέον μέρος του προβλήματος και όχι κάποιας... μεγαλειώδους νίκης. Γνωρίζουν ότι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, πρέπει να... φοράνε κράνος γιατί απλούστατα ο άνθρωπος λέει αυτό που... πιστεύει. Και αυτό που πιστεύει κάθε άλλο παρά ελκυστικό μπορεί να είναι για τους πολλούς. Είτε πρόκειται για την περικοπή των κοινωνικών ενισχύσεων είτε για τα εργασιακά δικαιώματα, είτε, είτε, είτε. Εξ ου και επιχειρούν απεγνωσμένα να αλλάξουν την ατζέντα, με πυροτεχνήματα τύπου «κότερο» ή λυσσαλέα αναπαραγωγή ανοησιών και εξυπνακισμών που κυκλοφορούν οι ψευτο-λογαριασμοί στα σόσιαλ μίντια.

Όταν βέβαια δεν βγαίνουν στο προσκήνιο τα... «μεγάλα μέσα» όπως είναι ο πρόεδρος – όχι όποιος κι όποιος. Ο πρόεδρος, ο οποίος με ύφος βαρύ και ασήκωτο έκανε λόγο για τα «5 εκατομμύρια ψέματα» του Πρωθυπουργού άνευ περισσότερων στοιχείων. Ενώ με το ίδιο οξύ ύφος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, άσκηση ολοκληρωτική κριτική στην κυβέρνηση, διεκδικώντας επάξια το ρόλο του... αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον. Είναι και αυτό μία από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού πολιτικού σκηνικού της χώρας: όταν «ζορίζεται» αρκετά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μπαίνει στο γήπεδο, ο... Πρόεδρος! Για να καθαρίσει, αφού λέει τα πράγματα στακάτα. Και αφήνει τον Κυριάκο να πηγαίνει πάνω – κάτω στη χώρα, επιχειρώντας να δώσει την αίσθηση «νικηφόρου» προεκλογικής εκστρατείας. Φευ! Το σενάριο δεν... τραβάει, οι πάντες αντιλαμβάνονται ποιός κάνει τι στην πραγματικότητα. Και φυσικά αντιλαμβάνονται γιατί ο Κυριάκος δεν μπορεί... Πώς το είχε πει ο Νίκος Μουζέλης; Τον Κυριάκο τον έχει για πρωινό ο Τσίπρας.