Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταματάει την απεργία πείνας ο Γιάννης Λαγός - Θα του επιτραπεί ομιλία στο ευρωκοινοβού

Σταματάει την απεργία πείνας ο Γιάννης Λαγός - Θα του επιτραπεί ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο

Σταματάει την απεργία πείνας ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκιση για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννης Λαγός, καθώς, όπως, ενημέρωσε ο ίδιος, πήρε διαβεβαιώσεις από την εισαγγελία των φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη φορά ως ευρωβουλευτής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τη συνοδεία 20 περίπου αστυνομικών θα μεταφερθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Μάλιστα, οι συνοδοί του, όντας οπλισμένοι, θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο, καθώς αυτό λειτουργεί υπό καθεστώς πρεσβείας και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οπλισμένους άνδρες.

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Λαγός ανήκει στους «μη εγγεγραμμένους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των οποίων η γραμματεία - λόγω πολυσυλλεκτικότητας - δέχεται χωρίς κριτήριο τα αιτήματα όσων θέλουν να μιλήσουν. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η επόμενη Ολομέλεια να πραγματοποιηθεί μόνο με φυσική παρουσία των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, οπότε η συμμετοχή Λαγού από Αθήνα να μην είναι εφικτή.