Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρωτάμε την εξουσία

Ρωτάμε την εξουσία

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Η πρόθεση της κυβέρνησής σας να αλλάξετε τον νόμο για την Ψήφο των Αποδήμων, δείχνει και την απαράδεκτη αθέτηση του λόγου σας, για την συμφωνία που αφορά την ψήφο των αποδήμων, μια συμφωνία που εκφράστηκε με τεράστια πλειοψηφία στη Βουλή (288 ψήφοι όλων των κομμάτων πλην ενός), αλλά και την αγωνία σας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αλλάζοντας τον νόμο περί της ψήφου των αποδήμων, δείχνετε ότι θα επιδιώξετε να κερδίσετε τις εκλογές με τις ψήφους των ομογενών, να φτιάξετε δηλαδή μια πλειοψηφία εκτός χώρας.

Η προσπάθειά σας για να κερδίσετε με όχι έντιμο τρόπο τις εκλογές (αν βεβαίως βρεθούν 200 ψήφοι για να αλλάξετε τελικώς τον συμφωνηθέντα το 2019 νόμο) δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα πολιτικής τάξης.

Εδώ και 30 χρόνια όλοι δέχονται πως η κάθε κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να αλλάζει τους εκλογικούς νόμους όπως την βολεύει, κάτι που ορίζεται και συνταγματικά.

Η κυβέρνησή σας καταστρατηγεί την ουσία, καταργεί την έννοια της συμφωνίας και τελικώς διαλύει κάθε δυνατότητα εμπιστοσύνης. Δεν μπορεί να μιλάτε για συναίνεση, για εθνική σύμπνοια, όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα, προχωράτε σε μια τόσο μεγάλη απρέπεια.

Ο νόμος του 2019, ψηφίστηκε μετά από μια δύσκολη επεξεργασία και μια σημαντική συμφωνία.

Τώρα δείχνετε ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Δυστυχώς σας ακολουθεί στην απρέπεια και το ΚΙΝΑΛ.