Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υμνούσε τη Novartis

Όταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υμνούσε τη Novartis

Το άρθρο του πρώην δημοσιογράφου προ δεκαετίας στο «Πρώτο Θέμα» που δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα - Η αμήχανη απάντηση του βουλευτή της ΝΔ

Μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει για τον βουλευτή της ΝΔ και ενός εκ των βασικών κατηγόρων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, μετά την αποκάλυψη ότι υπέγραφε διθυραμβικό για τη Novartis ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», απόσπασμα από άρθρο του πρώην δημοσιογράφου περιέχεται μέσα στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα το εκτενές απόσπασμα αποτελούσε μέρος ενός μεγάλου, διθυραμβικού για τη Novartis, ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο ένθετο του «Πρώτου Θέματος» «Business Stories» στις 16.6.2010. Το συγκεκριμένο απόσπασμα του εγγράφου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», περιέχει μάλιστα ιδιόχειρες διορθώσεις από άγνωστο (;) άτομο.

Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους.

• «Ψάχνοντας το φάρμακο για τη θεραπεία της καχυποψίας»

• «Η μεγάλη πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία σηκώνει το γάντι της κριτικής εις βάρος του κλάδου της και καταθέτει τις δικές της προτάσεις»

• «Ποιος είναι ο όμιλος που επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια και της οποίας τα προϊόντα αφορούν 450.000 Έλληνες»

• «NOVARTIS - Προς όφελος του ασθενούς, χρέος τιμής η συστράτευση με την πολιτεία»

Ακολουθούσε η υπογραφή και το μέιλ του Δημήτρη Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», διαβάζοντας στη συνέχεια το άρθρο, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε, διαπιστώνει κανείς την απόλυτη ομοιότητα. Όλο το πρώτο κομμάτι, εκτός των όσων λέει ο ίδιος ο Κ. Φρουζής και αναφέρονται με εισαγωγικά, είναι ακριβώς το ίδιο με το απόσπασμα που είχε προφανώς περάσει από έγκριση. Η τερατώδης αύξηση των δαπανών αποδίδεται αποκλειστικά σχεδόν στην υπερκατανάλωση, στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών(!) και στην τραγική συναρμοδιότητα των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Η αμήχανη απάντηση του Δ. Μαρκόπουλου

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε στο δημοσίευμα πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Αφού επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στην εφημερίδα, προχώρησε στον ίδιο αντιπερισπασμό που είχε κάνει στην Προανακριτική, επιχειρώντας να εμπλέξει την «Αυγή».

Αναλυτικά η (μη) απάντηση του Δ. Μαρκόπουλου

Είναι τόσο απελπισμένοι που στο τέλος θα ψάξουν ακόμα και τις εκθέσεις που έγραφα στο γυμνάσιο προκειμένου να σπιλώσουν. Με τη λογική της ΕΦ. Συν και τη δημοσιογραφία για τα σκουπίδια που ασκεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αύριο ανάλογο δημοσίευμα για το ραντεβού του Νίκου Φίλη ως διευθυντή της Αυγής με τον Φρουζη (όπως αποκαλύφθηκε στην επιτροπη) και το δημοσίευμα υπέρ φαρμάκου της Νοβαρτις που ακολούθησε. Όπως επίσης κι ένα ακόμα "αποκαλυπτικό" ρεπορτάζ για τις συναντήσεις Φρουζη - Τσίπρα, Φρουζη - Σταθάκη, Φρουζή - Ξανθού και φυσικά Φρουζη - Βαξεβάνη. Η ΕΦ.συν σήμερα επάξια πήρε τη σκυτάλη ως εφημερίδα - πιστόλι του ΣΥΡΙΖΑ