Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Βορίδης και οι «χρυσές» προμήθειες – Πανηγυρίζει για τιμή αντισηπτικού 14 ευρώ!

Ο Βορίδης και οι «χρυσές» προμήθειες – Πανηγυρίζει για τιμή αντισηπτικού 14 ευρώ!

Στην αποκάλυψη, που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε προμήθειες αντισηπτικών και γαντιών σε «αλμυρές» τιμές απάντησε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, λέγοντας «Άνθρακες ο θησαυρός».

«Άλλο η δέσμευση πίστωσης και άλλο η πληρωμή» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης τονίζοντας πως «ο ερευνητής δημοσιογράφος, παρέλειψε σκοπίμως να παραθέσει ολόκληρο το έγγραφο το οποίο “ανακάλυψε” στη Διαύγεια και στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία που δόθηκε η εντολή να αγοραστούν τα απαραίτητα αυτά προϊόντα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του υπουργείου».

Συμπλήρωσε πως «ο δημοσιογράφος παρέλειψε επίσης σκοπίμως να αναφέρει ότι στην απόφαση προβλέπεται δέσμευση πίστωσης για την προμήθεια υλικών υγείας για τον COVID-19 η οποία ανατίθεται σε συγκεκριμένο φαρμακείο “μέχρι του ποσού των 23.696,40 ευρώ με το ΦΠΑ” και μέχρι τις τιμές που αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο».

Υποστήριξε ότι τα προϊόντα αυτά αγοράστηκαν τελικά φθηνότερα αναφέροντας την αγορά ενός αντισηπτικού υγρού 1 λίτρου «για το οποίο είχε εγκριθεί ποσό μέχρι 20 ευρώ, τελικώς αγοράστηκε έναντι 14 ευρώ», ενώ τόνισε πως «οι συσκευασίες γαντιών latex των 100 τεμαχίων αγοράστηκαν έναντι 6,17 ευρώ ενώ είχε προβλεφθεί δέσμευση 9,50 ευρώ».

Τώρα γιατί θεωρείται “κελεπούρι” ένα αντισηπτικό στην τιμή των 14 ευρώ, ο υπουργός παρέλειψε να το διευκρινίσει

Τέλος, ο κ. Βορίδης στην απάντησή του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν υπεγράφη από τον ίδιο αλλά από το γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκο, καθώς «οι υπουργοί δεν υπογράφουν για ποσά κάτω των 500.000 ευρώ»

Βέβαια, μπορεί οι υπουργοί να μην υπογράφουν μικρές δαπάνες, συνεχίζουν όμως να έχουν την πολιτική ευθύνη γι'αυτές.

Γλυκά το λέω