Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Να είμαστε ευχαριστημένοι;

Να είμαστε ευχαριστημένοι;

Πάλι καλά...

Το Oruc Reis είναι μόλις 6,8 ν.μ μακριά από το Καστελόριζο. Με βάση την πρόσφατη NAVTEX, αύριο Κυριακή (29 Νοε), το Oruc Reis θα πλεύσει προς την Αττάλεια για εργασίες συντήρησης, έπειτα από σχεδόν ενάμιση συνεχή μήνα δραστηριοτήτων σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο.

Η απόσυρση γίνεται λίγες μέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου περιμένουμε να εξετασθεί και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας και για τις παραβιάσεις στην Κύπρο σε θάλασσα και ξηρά πλέον με την εισβολή στην κλειστή Αμμόχωστο, αλλά και σε βάρος της Ελλάδας στις θαλάσσιες περιοχές από την Κρήτη έως το Καστελόριζο.

Αν και υπήρξαν κάποιες δηλώσεις κατά της Τουρκίας από Eυρωπαίους αξιωματούχους, κυρίως όμως η απόφαση καταδίκης της Άγκυρας από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ότι οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα πάρουν μέτρα κατά της Τουρκίας. Αν επαναληφθεί για μία ακόμα φορά αυτό το σκηνικό, οι επόμενες βδομάδες είναι πολύ επικίνδυνες, γιατί η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις και τετελεσμένα, βλέποντας ότι δεν την ενοχλεί κανείς.