Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η επιστροφή του εφιάλτη

Η επιστροφή του εφιάλτη

Η διακοπή του ρεύματος ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με τρόπο δραματικό. Είναι αυτή η ιστορία με τον πατέρα που παρακαλεί τον υπάλληλο να του κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα, «γιατί τώρα κάνει το παιδί μάθημα στο κομπιούτερ…».

Στο συγκεκριμένο σπίτι τελικώς το ρεύμα δεν κόπηκε (με την βοήθεια άλλων), αλλά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε ένα νοικοκυριό, ενώ αφορά και σε πολλές μικρές επιχειρήσεις. Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Επιστροφή στον εφιάλτη της κρίσης, όπως το 2011-2012 και μετά που δημιουργήθηκε κίνημα κατά της διακοπής του ρεύματος στα νοικοκυριά που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ξαναζούμε την ίδια κρίση, ίσως τώρα να είναι και πολύ δυσκολότερα γιατί έχουν ήδη προηγηθεί δέκα χρόνια χρεοκοπίας. Επέστρεψε όμως και μια κυβερνητική λογική -πάλι με κυβέρνηση της ΝΔ- σε βάρος των αδυνάμων. Το έκαναν και το κάνουν με το ρεύμα. Τα ίδια έκαναν και κάνουν με τους ανασφάλιστους και την δυνατότητα τους να μπουν σε νοσοκομείο.

Η παράταση των υποχρεώσεων πρέπει να εφαρμοστεί και τώρα, γιατί και τώρα είμαστε σε υποχρεωτικό κλείσιμο, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει. Κατά τα άλλα, σερβίρουν εκθέσεις για την ανάπτυξη και το …επενδυτικό μέλλον.