Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η Λυκούδη, οι αμβλώσεις, το μετρό και ο Κώστας Μπακογιάννης

Η Λυκούδη, οι αμβλώσεις, το μετρό και ο Κώστας Μπακογιάννης

Άραγε ο δήμαρχος Αθηναίων συμφωνεί με τις θέσεις της δημοτικής του συμβούλου και του "αφήστε με να ζησω" για τις αμβλώσεις;

Της Καλλιόπης Κούγια 

Μετά το σάλο με την αφίσα κατά των αμβλώσεων - η οποία τελικά θα κατέβει - έρχεται στο φως μια αποκάλυψη.

Γενική Γραμματέας της Aνωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία στηρίζει το κίνημα "Αφήστε με να ζήσω"  είναι η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη, η  οποία φαίνεται να είναι "μέσα στα πράγματα" καθώς η ίδια, για όσους δεν θυμούνται, είναι δημοτική σύμβουλος του Κώστα Μπακογιάννη, και συχνά - πυκνά απασχολεί τα μέσα με τις..."παρεμβάσεις" της. 


Ενδεικτικά, θυμίζουμε ότι η σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη είχε μιλήσει στη ρατσιστική σύναξη πριν από το πογκρόμ της Αθήνας το 2011, που είχε αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος, ενώ μάλιστα επί των ημερών της έχει ήδη προλάβει να συνδέσει το όνομά της με την απόφαση για το κλείσιμο του πακιστανικού σχολείου στα Σεπόλια. 

"Και να που η πλατεία Βικτωρίας, με αυτές τις τρεις μικρές κινητοποιήσεις, είναι άδεια σήμερα, είναι καθαρή, μόνο περιστέρια. Αυτό είναι το ξεκίνημα να καθαρίσει όλη περιοχή”.  έλεγε μεταξύ άλλων σε ομιλία της η γ.γ Aνωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και δημοτική σύμβουλος Αγγελικη Λυκούδη, στις 12 Μαΐου 2011. Στη Βικτώρια, εκείνη τη μέρα δήθεν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική της πλατεία και την είχαν αδειάσει από ανθρώπους για να τη γεμίσουν με μίσος.

«Δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφορικά με το κλείσιμο του πακιστανικού σχολείου στα Σεπόλια, παραθέτοντας βίντεο από τον Μάιο του 2011 στο οποίο η κ. Λυκούδη εμφανίζεται να συμμετέχει σε κινητοποίηση μαζί με της ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών.

Στο βίντεο από το γεγονός που δημοσίευσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο “παρουσιαστής” εμφανίζεται να αναγγέλλει μάλιστα ότι μόνο δύο κοινοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη και ο χρυσαυγίτης Χρήστος Αθανασάκος.

Σήμερα, και με ένα "βεβαρημένο ιστορικό" η κυρία Λυκούδη, στηρίζει τον αγώνα κατά των αμβλώσεων μαζί με την ΣΤΑΣΥ αλλα και όσους αγαπούν όπως φαινεται τον μεσαίωνα, και θέλουν να αλλάξουν ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα (Νόμος 1609/1986, σε ισχύ από τις 3 Ιουλίου 1986) χαρακτηρίζοντας το ως "έγκλημα"...

Άραγε ο δήμαρχος Αθηναίων συμφωνεί με τις θέσεις της δημοτικής του συμβούλου και του "αφήστε με να ζησω" για τις αμβλώσεις;