Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Face control" δημοσιογράφων από την κυβέρνηση;

"Face control" δημοσιογράφων από την κυβέρνηση;

Έπειτα από το πρόσφατο περιστατικό με τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης, κατά την οποία, αποδείχθηκε ότι υπήρχαν διγλωσσίες όσον αφορά τις πληροφορίες, έρχεται να προστεθεί και νέο περιστατικό.

Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, από την κυβέρνηση μεταφέρθηκε επίσημα προς το εσωτερικό η πληροφόρηση ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμπαράσταση που βρήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, για την τουρκολιβυκή συμφωνία, που καταπατά ελληνικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, από το Βούλγαρο πρωθυπουργό πληροφορηθήκαμε λίγο αργότερα ότι το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό καθώς κανένας Ευρωπαίος ηγέτης, ούτε καν ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν αναφέρθηκαν σε θέμα κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας προτάσσοντας την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Αδειάζοντας τις κυβερνητικές πηγές, ο Μπ.Μπορίσοφ δήλωσε: «είπαμε στους Έλληνες ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να βρουν δικά τους μέσα να αντιμετωπίσουν την τουρκική επεκτατικότητα».

Υπενθυμίζεται βέβαια και το προηγούμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που στιγματίστηκε με το «parents’ day» στη Βοστώνη, όπου οι προσπάθειες απόκρυψης του προορισμού του πρωθυπουργικού αεροσκάφους εξελίχθηκαν σε άκαρπες, και εντέλει αποδείχθηκε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος πραγματοποίησε ιδιωτικό ταξίδι στην αμερικανική πόλη όπου σπουδάζει ο γιος τους.

Φαντάζει λοιπόν πολύ πιθανό το σενάριο το επικοινωνιακό περιβάλλον του πρωθυπουργού να κρίνει ότι το ταξίδι και η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, που όπως φαίνεται θα γίνει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να είναι κάτω από απόλυτα προστατευμένο μιντικά περιβάλλον, με σκοπό να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος της πληροφόρησης που θα διανέμεται, τουλάχιστον προς τα ελληνικά ΜΜΕ, προκειμένου αυτή τη φορά να υφίδταται συνοχή και ταύτιση των πληροφοριών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αιχμές, υπήρχε η σκέψη από κάποιους, ορισμένοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι να απέχουν από τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, σε μία προσπάθεια ενδεχομένως να χωριστούν οι δημοσιογράφοι σε «αρεστούς» και «μη αρεστούς» από το κυβερνητικό περιβάλλον.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου με ανάρτησή του στο twitter το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε:


“ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ “ΟΜΟΛΟΓΟΙ” ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΑΛ ΟΦΙΣ, Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ωστόσο σήμερα, το θέμα σχολιάστηκε και από άλλους χρήστες:

 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα υπάρχει συνοχή στις εσωτερικές πληροφορίες και φυσικά αν όλοι οι δημοσιογράφοι θα είναι ευπρόσδεκτοι για να κάνουν τη δουλειά τους, ή θα απορριφθούν λόγω μη ταύτισης απόψεων με άλλους, ίσως "αιρετούς" δημοσιογράφους...