Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βαρβαρότητες

Βαρβαρότητες

Με πρωτοβουλία του Κώστα Αρβανίτη (ΣΥΡΙΖΑ) 17 Ευρωβουλευτές ρωτούν για τις παράνομες απωθήσεις προσφύγων-μεταναστών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Οι συνυπογράφοντες Ευρωβουλευτές επιχειρούν να σπάσουν το ακατανόητο τείχος σιωπής που έχουν υψώσει Κομισιόν, Frontex αλλά και Ελληνικές και Βουλγαρικές Αρχές γύρω από το θέμα των συχνών περιστατικών «προώθησης» σε ελληνικό έδαφος εξαθλιωμένων και εξευτελισμένων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είχαν φτάσει στη γειτονική χώρα μέσω Τουρκίας.

Αναφέρουν πως τα όσα κάνουν οι βουλγαρικές αρχές προσβάλλουν πρώτα και κύρια τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίδιων των θυμάτων, συνιστούν όμως και ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Ελλάδας, ενώ βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με κάθε έννοια Ενωσιακής Αλληλεγγύης και σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Μετά από αυτοψία ευρωβουλευτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εκτός από τις μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν πέσει θύματα της βίαιης αυτής πρακτικής, οι Ευρωβουλευτές επιβεβαίωσαν και από επίσημα χείλη τις βαρβαρότητες από την πλευρά της Βουλγαρίας. Παρόλα αυτά δεν είναι ορατή στον ορίζοντα κάποια προσπάθεια να αποτραπεί η συνέχισή παρανομίας αυτής της από τη Βουλγαρική πλευρά.