Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από ένα σάντουιτς έφτασε στο έμφραγμα και την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς – Η περιπέτεια Έλληνα βουλευτή

Περιπέτεια για τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Αμανατίδη: Έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς εξαιτίας ενός... σάντουιτς

Μια απίστευτη περιπέτεια υγείας έζησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμανατίδης. Ένα σάντουιτς του προκάλεσε έμφραγμα, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!

Την περιπέτεια με την υγεία του που έζησε πριν από μερικές μέρες περιέγραψε ο ίδιος ο βουλευτής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Είπε πως το σάντουιτς που προκάλεσε δηλητηρίαση, με τον εντερόκκοκο να καταλήγει στην καρδιά και να του προκαλεί έμφραγμα!

Αφού έφαγε το σάντουιτς, το ίδιο βράδυ, ο βουλευτής άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα δηλητηρίασης. Όπως περιέγραψε: «Την επόμενη μέρα έκανα και ένα τεστ COVID γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν. Δεν ήταν COVID. Ανέβηκα στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο, ανέβηκε ένας πυρετός 37,5 – 38. Ξεκίνησα τις αιματολογικές, έδειχναν στοιχεία πολύ παράξενα, που σημαίνει ότι υπάρχει φλεγμονή.

Προσπαθήσαμε να δούμε αν είναι σαλμονέλα ή κάτι άλλο. Έφτασα στο σημείο να παρακαλάω να είναι κάτι απ’ αυτά. Τελικά ήταν εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη δηλητηρίαση, μέσω του εντέρου μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά. Υπήρχε διαδικασία βλάβης στην καρδιά. Ο πνευμονολόγος με διέταξε να φύγω στη Θεσσαλονίκη, η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα. Και όχι μόνο αυτό. Έχει κάνει και βλάβη σημαντική στην αορτική βαλβίδα, η οποία πρέπει να αντικατασταθεί» είπε.

Κάπως έτσι, από ένα σάντουιτς έφτασε στην εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, που ευτυχώς πήγε καλά και ο βουλευτής έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όπως είπε, θα επικοινωνήσει με το μαγαζί απ’ όπου πήρε το σάντουιτς για να τους ενημερώσει.

Ο βουλευτής μίλησε στο OPEN για την περιπέτεια της υγείας του«Έφαγα, το βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Την επόμενη μέρα έκανα και ένα τεστ COVID γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν. Δεν ήταν COVID. Ανέβηκα στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο, ανέβηκε ένας πυρετός. ξεκίνησα τις αιματολογικές, έδειχναν στοιχεία παράξενα, ότι υπάρχει φλεγμονή. Προσπαθήσαμε να δείξουμε εάν είναι σαλμονέλα. Τελικα ήταν εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη δηλητηρίαση, μέσα από αίμα μπήκε στο έντερο και από εκεί στην καρδιά. Υπήρχε διαδικασία βλάβης στην καρδιά. Ο πνευμονολόγος με διέταξε να φύγω στη Θεσσαλονίκη η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα. Και όχι μόνο αυτό. Έχει κάνει και βλάβη σημαντική στην αορτική βαλβίδα», είπε.

«Έκανα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ευτυχώς πέτυχα πολύ καλούς επιστήμονες, όλα πήγαν καλά» τόνισε και είπε ότι έχει σκοπό να επικοινωνήσει με το κατάστημα που πήρε το σάντουιτς «για ανθρώπινους λόγους, για τους επόμενους».

Ο κ. Αμανατίδης επέστρεψε ήδη στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. «Αναγνωρίζω και στο πρόβλημα την ομορφιά του γιατί ήταν προϋποθεση για να γίνω καλά», κατέληξε.