Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Ο… μαύρος Νίκος

Μαθαίνω ότι οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με το πρόσωπο που μεταφέρει οδικώς σε χώρα του εξωτερικού τις σακούλες με τις μαύρες εισπράξεις γνωστού χλιδάτου καταστήματος των Κυκλάδων που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως για παραβατικές φορολογικές συμπεριφορές. Ο πρόθυμος Νίκος, λοιπόν, που απ’ ότι λένε συνδέεται με εργαζόμενο του εν λόγω καταστήματος αλλά εργάζεται σε άσχετη εταιρία, φορτώνει το αυτοκίνητό του κάθε τόσο και λιγάκι και, ως υπεράνω υποψίας, βγάζει τα μετρητά εκτός χώρας. Έλα όμως που δεν είναι και τόσο υπεράνω υποψίας γιατί μιλάει πολύ και κάνει το μάγκα στους φίλους του και αν γίνει το μπαμ, θα ακουστεί μέχρι την Ελβετία.

 

Τεράστιο κόστος

Μπορεί η Τουρκία να βγήκε προσωρινά εκτός προγράμματος παραγωγής για τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35 αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η χώρα μας μπορεί να είναι υποψήφιος αγοραστής. Το κόστος των F-35 είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά της χώρας μας. Για να κατανοήσετε ακριβώς για τί μέγεθος μιλάμε, σας ενημερώνω ότι τα εκατό F-35 που επρόκειτο να αγοράσει η Τουρκία στοιχίζουν 35 δισεκατομμύρια δολάρια, όσα έχει διαθέσιμα αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Διαχείριση κρίσεων

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών κρίσεων στήνουν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, Πομπέο και Δένδιας. Στη χθεσινή συνάντησή τους έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις συνεχόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια της περιοχής η τουρκική προκλητικότητα. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έδειξε να συμμερίζεται τις ανησυχίες του Νίκου Δένδια, αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορούν και -το κυριότερο- αν θέλουν πραγματικά οι Ηνωμένες Πολιτείες να βάλουν φρένο στον σουλτάνο.

Παρέμβαση για Φλώρο

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου για την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου. Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις και κορυφαίοι δικαστές επισημαίνουν ότι η όλη μεθόδευση της αποφυλάκισης τραυματίζει το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Πολεμικό κλίμα

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, της οποίας προΐσταται η Βασιλική Θάνου. Στο Μαξίμου πιέζουν για παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θεωρούνται προσκείμενα σε υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πολεμικό και γι’ αυτό δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παραιτήσεων.

 

Το σχέδιο συγχώνευσης

Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο συγχώνευσης δύο συστημικών τραπεζών. Όπως μου αποκάλυψε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, στόχος του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου είναι η δημιουργία μίας μεγάλης τράπεζας που θα αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Βέβαια το πρόβλημα εντοπίζεται στο προσωπικό, αφού θα απαιτηθούν τεράστια ποσά για τη χρηματοδότηση της εθελουσίας εξόδου χιλιάδων τραπεζικών υπαλλήλων.

 

«Κολλημένος» στην καρέκλα...

Ορισμένοι έχουν «βιδωθεί» στις καρέκλες τους και δεν λένε να τις αφήσουν με τίποτα! Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια είναι πρόεδρος στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας αλλά αρνείται να διευκολύνει τη νέα πολιτική ηγεσία και να αποχωρήσει. Αντιθέτως προσπαθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με νύχια και με δόντια να κρατηθεί κι άλλο στη θέση αυτή φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να «απαρνείται», όψιμα, την προηγούμενη κυβέρνηση με την οποία είχε ευθυγραμμιστεί πλήρως. Ας του πει κάποιος ότι εκτός από την καρέκλα υπάρχει και η αξιοπρέπεια...