Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαβάστε το "Μπουρλότο" της σημερινής #Kontranews

Διαβάστε το "Μπουρλότο" της σημερινής #Kontranews

Τους ενόχλησε ο Άρης

Επίκαιρη όσο ποτέ είναι στη σημερινή εποχή η ομιλία που εκφώνησε πριν από 75 χρόνια στην Λαμία ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης. Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε μεγάλα αποσπάσματα ενθουσιάζοντας τους συγκεντρωμένους. Βέβαια κάποιοι ακροδεξιοί εξακολουθούν να έχουν αλλεργία με την πλέον εμβληματική φυσιογνωμία της Εθνικής Αντίστασης που είναι αναμφισβήτητα ο Άρης Βελουχιώτης και άρχισαν τη σπέκουλα. Προφανώς γι’ αυτούς οι εθνικοί μας ήρωες περιορίζονται στον Σόιμπλε, την Μέρκελ και τους υπόλοιπους τοκογλύφους που εξαθλίωσαν τον λαό και τη χώρα στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων.

 

Πορεία στον λαό

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην Πειραιώς από την ανταπόκριση που έχει η πορεία προς τον λαό του Αλέξη Τσίπρα. Η θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και το μέγεθος των συγκεντρώσεων αποκαλύπτει τη δυναμική που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα μίας σειράς δημοσκοπήσεων, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί είναι συνδρομητικές, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία παραμονές εκλογών δεν είναι και τόσο ευχάριστο.

 

Η παραδιοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Για μία ακόμα φορά η ΠΟΣΠΕΡΤ ασκώντας χρέη παραδιοίκησης εμπόδισε τη μετάδοση της διακαναλικής συνέντευξης της Χρυσής Αυγής. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν κάποιοι συνδικαλιστές που την έχουν δει διοικητές της κρατικής τηλεόρασης μπορούν να μεταβάλλονται σε ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο και να αποφασίζουν για το ποιος έχει δικαίωμα μετάδοσης διακαναλικής συνέντευξης. Δυστυχώς κάτι τέτοιες αυθαιρεσίες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής.

 

Στοχοποίησαν τον Θύμιο

Τη στοχοποίηση του Θύμιου Λυμπερόπουλου ανέλαβε εργολαβικά ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπετε, ο εναγκαλισμός του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν άρεσε στην Πειραιώς. Αλλωστε οι… φωστήρες της Νέας Δημοκρατίας τώρα άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ψήφο από τους ταξιτζήδες ενώ τα αφεντικά της Uber, την οποία η Πειραιώς στήριζε με κάθε τρόπο, τυχαίνει να είναι στο εξωτερικό και δεν… προβλέπεται να ψηφίσουν στις εκλογές.

 

Χαμηλώνουν τον πήχη

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ακόμα και οι σκληροί προπαγανδιστές του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να χαμηλώνουν τον πήχη για τις ευρωεκλογές και θεωρούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και μία διαφορά της τάξεως των τριών μονάδων. Όπως αντιλαμβάνεστε, το βράδυ της 26ης Μαΐου θα πέσει πολύ κλάμα σε κάποια κανάλια που προεξοφλούσαν την… συντριβή του Αλέξη Τσίπρα και τον… θρίαμβο του Κυριάκου.