Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τουρισμός- επισιτισμός: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση - Πώς θα καταβληθεί

Τουρισμός- επισιτισμός: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση - Πώς θα καταβληθεί

Κλείνει την Πέμπτη 6 Μαΐου η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό - επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή από τις 7 Απριλίου. Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

1. Απασχολήθηκαν κατά το 2019 – με πλήρη ή μερική απασχόληση – χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020.

2. Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών μηνών και 5 ημερών, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020 ή η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά έναν μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα.

3. Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν, τακτική επιδότηση ανεργίας για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2020- Φεβρουαρίου 2021.

4. Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

5. Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν, την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους. Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, που έλαβαν οι δικαιούχοι και καταβάλλεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr