Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίδομα ανεργίας: Πώς θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση

Επίδομα ανεργίας: Πώς θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το επίδομα ανεργίας, καθώς θα ξεκινήσει η καταβολή της δίμηνης παράτασης για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, η παράταση αφορά την καταβολή της δίμηνης παράτασης του επιδόματος ανεργίας, επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων στους ανέργους των οποίων έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα, υπογράφτηκε η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επίσης, δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότησης ανεργίας - έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως).
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας - έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).
  • Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργειά τους.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Σημειώνεται, ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από τον ΟΑΕΔ για το χρονοδιάγραμμα των καταβολών.