Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς θα πάρετε δώρο - αναδρομικά - Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις

Πώς θα πάρετε δώρο - αναδρομικά - Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις

Με έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι (τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα) να μην χάσουν τη δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών από την- παράνομη κατά την Ολομέλεια του ΣτΕ- κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας από το 2013 και μετά σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα “Δημοκρατία” ο τρόπος είναι με μια απλή αίτηση, δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί ακόμη η προσφυγή σε πολυέξοδους και χρονοβόρους δικαστικούς αγώνες.

Για τον λόγο αυτόν η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, της οποίας πρόεδρος είναι ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, διαμόρφωσε τρία σχέδια αιτήσεων. Το ένα σχέδιο αίτησης αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τα άλλα δύο τους δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων αντίστοιχα.

Αυτά τα σχέδια αιτήσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα υποβάλουν ως το τέλος του χρόνου στις υπηρεσίες μισθοδοσίας (αν είναι εν ενεργεία) στα Ταμεία στα οποία ανήκουν ή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αν είναι συνταξιούχοι, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, για να διατηρήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών πενταετίας.

Οι εν ενεργεία υπάλληλοι του Δημοσίου αιτούνται:

- Την καταβολή αναδρομικών από το 2013 και μετά επί των ποσών τα οποία αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας και

- Την καταβολή από εδώ και στο εξής, για κάθε έτος και αδιάκοπα, των δώρων και του επιδόματος αδείας, όπως αυτά καταβάλλονται πριν από την κατάργησή τους, δηλαδή πριν από τις 31/12/2012.