Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Βροχή» τροπολογιών στο υπέρ-νομοσχέδιο κλείνουν τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

«Βροχή» τροπολογιών κλείνουν τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ                          

Δεκάδες τροπολογίες εντάσσονται τελευταία στιγμή στα νομοσχέδια υπουργείου Παιδείας και στο υπέρ-νομοσχέδιο με το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ήδη για την βουλή έχουν πάρει τον δρόμο τους 24 τροπολογίες (8 υπουργικές και 16 βουλευτικές) στο νομοσχέδιο για την έρευνα του υπουργείου Παιδείας, και αναμένονται ακόμα 26 τροπολογίες για τα ανοιχτά θέματα των μέτρων της αξιολόγησης.

Ξεχωρίζει αυτή της οριστικής μορφής του αφορολογήτου, που πρόκειται για υπουργική απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες, «κόβει» το αφορολόγητο από τα 9.090 ευρώ που προβλέπει το νομοσχέδιο (σήμερα ισχύει 9.545). 

Η διορθωτική τροπολογία σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει «κούρεμα» του αφορολογήτου για άγαμους και άτεκνους στα ​8.182 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο θα διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά και 8.640 ευρώ για τα δύο.

Παράλληλα, αναμένονται και αρκετές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο. Συνολικά αναμένεται η κατάθεση 20 τροπολογιών στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός, Νίκος Φίλης και η αναπληρωτής υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, έχουν κάνει  αποδεκτές δεκαέξι βουλευτικές τροπολογίες.

Με την «ευκαιρία» της ψήφισης των νομοσχεδίων, αρκετά υπουργεία, έχουν βάλει και δικές τους διατάξεις που κλείνουν θέματα άσχετα από την παιδεία ή τα νέα μέτρα, όπως  αυτή του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία τεσσάρων νέων θέσεων δημοσιογράφων στα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα.

Άλλο παράδειγμα είναι τροπολογία η οποία μεταφέρει ακίνητα του υπουργείου Υγείας στο υπουργείο Εργασίας.