Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με χαλβά

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα με χαλβά

Συστατικά

  • 200 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. χαλβάς με ταχίνι, βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τη μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο έχουμε σπάσει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο το ζυμάρι και το τυλίγουμε καλά με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 30 γρ.
  • Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν.
  • Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για περίπου 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.
  • Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και 1 εβδομάδα.