Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο, ή αλλιώς ραβανί, μία απλή και εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση!

Υλικά

Για το σιρόπι

3 ½ ποτήρια του νερού νερό
3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξύλλο κανέλας
3 βανίλιες
2 φλούδες απο λεμόνι

Για το κέικ

3 ποτήρια του νερού καρύδα τριμμένη
3 ποτήρια του νερού αλεύρι γ.ο.χ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτηρια κρασιού μικρά γάλα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο θερμ.δωματίου
5 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
καρύδα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και την βάζετε στη φωτιά. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μετράτε 5 λεπτά και το σβήνετε. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το κέικ: Σε ενα μεγάλο μπόλ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, βάζοντας τη σταδιακά, και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα ένα. Βάζετε και το γάλα και ανακατεύετε.

‘Έπειτα προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύοντας, και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύετε με μια μαρίζ καλά. Βουτυρώνετε ενα ταψί και πασπαλίζετε με καρύδα. Βάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40-45 λεπτά. Πρέπει να πάρει χρυσό χρώμα από πάνω.

Βγάζετε από τον φούρνο και κόβετε σε κομμάτια μέχρι κάτω. Ρίχνετε το σιρόπι απευθείας. Πασπαλίζετε με καρύδα, μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια.  Σερβίρετε με παγωτό.