Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με σοκολάτα ruby

Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με σοκολάτα ruby

Συστατικά

Για τη βάση

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το cheesecake

  • 7 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 120 γρ. νερό, κρύο
  • 350 γρ. σοκολάτα ruby
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. ροζ χρώμα ζαχ/κής σε πάστα, προαιρετικά

Για τη γκανάς

  • 170 γρ. σοκολάτα ruby
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη διακόσμηση

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 1 κ.σ. κας-κας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση της.
  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τη ζάχαρη μέχρι τα μπισκότα να διαλυθούν εντελώς και να γίνουν σκόνη.

Για το cheesecake

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη και το νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη γκανάς

 

 

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα ruby και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα ruby.
  • Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η γκανάς.
  • Ρίχνουμε τη γκανάς στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι.
  • Διακοσμούμε το cheesecake με τη γκανάς, τη σαντιγί και τα κας-κας.
  • Σερβίρουμε.
  •  
  • Κόβουμε τη σοκολάτα ruby σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Μεταφέρουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί, σκουπίζουμε τον πάτο του μπολ με μια πετσέτα, και αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα της ζελατίνης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις λιώσει εντελώς η ζελατίνη και γίνει το μείγμα διάφανο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε το χρώμα του cheesecake να είναι πιο έντονο, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα σιγά-σιγά ώστε να μη δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 8 ώρες ώστε να σφίξει το cheesecake.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μπισκότο την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ίδιο πάχος σε όλη τη φόρμα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.