Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ελληνικός σταυρός πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου (ΦΩΤΟ)

Ο ελληνικός σταυρός πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου (ΦΩΤΟ)

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε ένα πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας κηδεύεται ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή, 9 Απριλίου. Η μεγαλοπρεπής τελετή πραγματοποιείται στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ στην Μεγάλη Βρετανία. Την κηδεία παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς μεταδίδεται ζωντανά από τα βασιλικά ανάκτορα.

Η τελετή έχει σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο έχει προσαρμοστεί στις επιταγές της πανδημίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στην χώρα.

Το φέρετρο του Φίλιππου καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

γηφγηφγηφγηφγηφη

gdfgdfgdfgdfgd