Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Σταματά η καθημερινή ενημέρωση στον Λευκό Οίκο μετά την… πίεση των δημοσιογράφων

Κορωνοϊός: Σταματά η καθημερινή ενημέρωση στον Λευκό Οίκο μετά την… πίεση των δημοσιογράφων

Τη διακοπή των καθημερινών ενημερώσεων του Τύπου από την ειδική επιχειρησιακή ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αλλά θα τις επαναλάβει αργότερα εντός της εβδομάδας, καθώς το νέο επίκεντρο της συζήτησης πλέον είναι η φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι θα σταματήσει την ενημέρωση, μετά τις… πιέσεις από τους δημοσιογράφους και ενώ η κατάσταση παραμένει δραματική.

Η διακοπή των συνεντεύξεων Τύπου έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε αν η χορήγηση απολυμαντικού με ένεση στο σώμα θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία για την πνευμονική νόσο που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό. Γιατροί απ’ όλον τον κόσμο, ειδικοί στον τομέα της υγείας και κατασκευαστές απολυμαντικών κάλεσαν τον κόσμο να μην πίνει, ούτε να εγχύει στο σώμα του τέτοια προϊόντα.

Ο ίδιος είπε ότι σαρκαζόταν, ενώ σε άλλη συνέντευξη Τύπου ασχολιόταν με τα… μαλλιά του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μάκινανι είπε στους δημοσιογράφους σήμερα ότι τα επόμενα μπρίφινγκ θα έχουν νέο ύφος και θα επικεντρωθούν σε άλλα ζητήματα. «Αλλά εγώ δεν θα το ερμήνευα αυτό ότι τα θεωρούσαμε αρνητικά, επειδή στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι ήταν μια πολύ θετική και χρήσιμη ευκαιρία για τον πρόεδρο να μιλήσει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

 

 

Στις καθημερινές ενημερώσεις, που συχνά κρατούσαν μέχρι και δύο ώρες, αμερικανοί ειδικοί ενημέρωναν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 54.000 ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο είχαν μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να παρουσιάζει ο πρόεδρος Τραμπ τις δικές του θεωρίες και τις πιθανές θεραπείες για τον νέο κορωνοϊό αλλά και να επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (27/04) ήταν προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον), αλλά δε θα γίνει, είπε η εκπρόσωπος. Ο Τραμπ θα μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση που θα έχει εντός της ημέρας με διευθυντές επιχειρήσεων και βιομηχανιών στον Λευκό Οίκο. Η ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα επαναλάβει τις ενημερώσεις της αργότερα εντός της εβδομάδας.