Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Κορωνοϊός: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, επιβεβαίωσε ότι θα μπει σε απομόνωση, έπειτα από ένα ταξίδι, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Ιταλία, η οποία πλήττεται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Έτσι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εργάζεται από το σπίτι του στις Βρυξέλλες τις επόμενες 14 μέρες.

Ο κ. Σασόλι, που κατάγεται από την Ιταλία, δήλωσε ότι η απόφασή του αποτελεί προληπτικό μέτρο.

«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Κανένας ιός δεν μπορεί να παρεμποδίσει την δημοκρατία», τόνισε.

Χθες Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να περιοριστούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτής της εβδομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, όμως δεν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες ότι τα μέτρα περιορισμού που ίσχυαν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.