Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Βραζιλία – 888 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Βραζιλία – 888 νεκροί σε ένα 24ωρο

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση στη Βραζιλία, αφού τις τελευταίες μέρες καταγράφονται απώλειες που πλησιάζουν αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες Τετάρτη καταγράφηκαν άλλοι 888 θάνατοι από κορωνοϊό και περίπου 20.000 νέα κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας έφθασε πλέον τους 18.859 νεκρούς.

Η Βραζιλία έγινε η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Την Τρίτη, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέχρι σήμερα, τους 1.179.

Ο Μπολσονάρου σε γραμμή Τραμπ

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, παρά την τραγική κατάσταση στη χώρα του, συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον των μέτρων περιορισμού και κοινωνικής απόστασης και τονίζει πως αυτό που προέχει είναι να προστατευθεί η βραζιλιάνικη οικονομία.

Τάσσεται επίσης υπέρ της γενίκευσης της χρήσης της χλωροκίνης για την θεραπεία ασθενών με COVID-19, παρά το ότι δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του και παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ότι μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι από τις παρενέργειες.

Χθες το υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα οδηγία που προβλέπει ευρύτερη χρήση της χλωροκίνης σε ασθενείς σε ελαφριά κατάσταση.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλο ενέκρινε το νέο πρωτόκολλο, οι ασφυκτικές πιέσεις του αρχηγού του κράτους για την έγκριση του οποίου εξώθησαν δύο υπουργούς Υγείας σε παραίτηση.