Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φλόιντ και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί

Δολοφονία Φλόιντ: Κατηγορούμενοι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί – Για φόνο β’ βαθμού ο Σόβιν

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ θα είναι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο, όπως μεταδίδουν σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου τοπικά μέσα της Μινεσότα, μετά από οκτώ ημέρες διαδηλώσεων και βίαιων συγκρούσεων που έχουν συνταράξει τις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας, Κιθ Έλισον, αναμένεται να προσάψει στους άλλους τρεις αστυνομικούς την κατηγορία της συνέργειας στην δολοφονία.

Τις εξελίξεις έκανε γνωστές μέσω twitter και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπουτσαρ, αναφέροντας ότι ο Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος έχει καταγραφεί στο βίντεο να πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας του ασφυξία, θα αντιμετωπίσει βαρύτερο κατηγορητήριο:

Υπενθυμίζεται πως δύο ξεχωριστά ιατροδικαστικά πορίσματα διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος Αφροαμερικανός πέθανε από ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται πως τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και χιλιάδες διαδηλωτών εντός και εκτός ΗΠΑ ζητούν την καταδίκη των τεσσάρων αστυνομικών για ανθρωποκτονία με ρατσιστικό υπόβαθρο.

Ο πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε από το σώμα μετά τη δολοφονία, θα κατηγορηθεί για φόνο δεύτερου βαθμού, αυστηρότερη δηλαδή από αυτή που του είχε απαγγελθεί αρχικά.

Η συγκεκριμένη κατηγορία επιφέρει ποινή φυλάκισης έως σαράντα ετών, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού, και απαγγέλλεται όταν ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ο κατηγορούμενος σκοπίμως έχει προκαλέσει τον θάνατο, αλλά ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού τόνισε η εφημερίδα της Μινεσότα, επικαλούμενη πηγές.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί για τον φόνο του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ.