Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ινδία: Πλήθη συγκεντρώνονται στην Αχμενταμπάντ για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τραμπ

Ινδία: Πλήθη συγκεντρώνονται στην Αχμενταμπάντ για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τραμπ

Πλήθη Ινδών συγκεντρώνονται έξω από ένα μεγάλο στάδιο στη δυτική Ινδία, ενόψει της πρώτης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να επανεκκινήσουν τις σχέσεις τους, μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν διαφωνίες σε θέματα εμπορίου.

Ο Τραμπ αναμένεται να προσγειωθεί στην πόλη Αχμενταμπάντ, όπου προγραμματίζονται θερμές εκδηλώσεις υποδοχής σε στάδιο του κρίκετ 110.000 θέσεων, που λέγεται πως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.

«Namaste Τραμπ»: Εντατικές προετοιμασίες στην Ινδία για τον Αμερικανό πρόεδρο

Μέσα στο στάδιο, πολλοί από τους παριστάμενους φορούν καπέλα που γράφουν «Namaste Trump» ενώ μοιράζονται χιλιάδες μάσκες από χαρτόνι με το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

«Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε στην Ινδία, είμαστε καθ' οδόν, θα σας συναντήσουμε σε λίγες ώρες» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Ινδία.

Στην Αχμενταμπάν πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ενώ στελέχη της Αστυνομίας έχουν πάρει θέση σε ταράτσες και μπαλκόνια. Μαθητές επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το στάδιο, φωνάζοντας «Αγαπάμε τον Τραμπ» ενώ άλλοι κρατούν στα χέρια τους σημαίες της Ινδίας.

Από την Αχμενταμπάντ ο Τραμπ θα κατευθυνθεί στην Άγκρα για να επισκεφθεί το0 θρυλικό Ταζ Μαχάλ, πριν καταλήξει στο Νέο Δελχί για συνάντηση με Ινδούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Δεν αναμένεται ωστόσο πρόοδος στις εμπορικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες, τουλάχιστον όχι πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για πρόσβαση στην αγορά πουλερικών και γαλακτοκομικών της Ινδίας, οι έλεγχοι της Ινδίας στις τιμές ιατρικών συσκευών αλλά και οι αυστηροί κανόνες αποθήκευσης δεδομένων, που οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας πιστεύουν πως θα αυξήσει το κόστος του επιχειρείν.

Παρά τις διαφωνίες, οι δύο χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν αμυντικές συμφωνίες, στις οποίες περιλαμβάνεται το σχέδιο του ινδικού Ναυτικού να αγοράσει ελικόπτερα από τη Lockheed Martin έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.