Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βρετανία: Ιδιοκτήτης παμπ πέταξε έξω τον αρχηγό των Εργατικών -Η αντίδρασή του έγινε viral

Βρετανία: Ιδιοκτήτης παμπ πέταξε έξω τον αρχηγό των Εργατικών -Η αντίδρασή του έγινε viral

Αντιμέτωπος με την οργή ενός ιδιοκτήτη παμπ της πόλης Μπαθ στη Βρετανία ήρθε ο επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει κακήν κακώς από το μαγαζί.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, απολάμβανε την πρώτη του μπύρα στις ανοιχτές παμπ της Βρετανίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα ερχόταν αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα άβολη συνθήκη.

Βίντεο: Ιδιοκτήτης παμπ πετάει έξω τον ηγέτη των Εργατικών
Το βίντεο εξοργισμένου ιδιοκτήτη παμπ να τον πετάει έξω από το μαγαζί του, ουρλιάζοντας πως δεν είναι ευπρόσδεκτος εκεί, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ροντ Χάμφρις, συνιδιοκτήτης της παμπ «The Raven», δήλωσε δυσαρεστημένος με την ανταπόκριση των Εργατικών απέναντι στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στη Βρετανία για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, η οικονομία θυσιάστηκε «επειδή ηλικιωμένοι πεθαίνουν».

Ο επικεφαλής των Εργατικών βρισκόταν στην πόλη Μπαθ και πραγματοποιούσε περιοδεία στα καταστήματα εν όψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών. Ο Χάμφρις, που δηλώνει υποστηρικτής των Εργατικών, τα έβαλε με τον Κιρ Στάρμερ πριν εκείνος πλησιάσει στην παμπ του, υποστηρίζοντας πως το κόμμα τον «απογοήτευσε».

Συγγνώμη ζήτησε από τους Εργατικούς η παμπ
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο αρχηγός των Εργατικών επιχείρησε να μπει στην παμπ του Βρετανού, ο οποίος αντέδρασε έντονα. Αντίθετα, ο συνιδιοκτήτης της παμπ, Τιμ Πέρι, ζήτησε συγγνώμη από τους Εργατικούς. «Σημειώστε. Δεν υπήρξε καμιά πρόθεση για το The Raven να επισκιάσει την επίσκεψη του Στάρμερ στην Μπαθ», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της παμπ στο Twitter.

«Πιστεύω πως απέτυχε παταγωδώς ως ηγέτης της αντιπολίτευσης. Απέτυχε να κάνει τις σωστές ερωτήσεις, όπως γιατί πετάξαμε την προηγούμενη ετοιμότητα στην πανδημία;» δήλωσε αργότερα ο οργισμένος ιδιοκτήτης της παμπ για την αντίδρασή του.

Ο 54χρονος, που δεν συμφωνεί με το lockdown, υποστήριξε πως ο επικεφαλής των Εργατικών μπήκε στην παμπ του χωρίς να τον ρωτήσει.

Ο ίδιος ο Κιρ Στάρμερ, πάντως, δήλωσε πως διαφωνεί με τις τοποθετήσεις του Βρετανού πολίτη, τονίζοντας πως η «συντριπτική πλειοψηφία αναγνωρίζει πως το lockdown ήταν απαραίτητο και οι περιορισμοί αναγκαίοι».