Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αφγανιστάν: Έφηβη σκότωσε τους δολοφόνους των γονιών της

Αφγανιστάν: Έφηβη σκότωσε τους δολοφόνους των γονιών της

 Μία ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκε πριν μία περίπου βδομάδα, στην επαρχία Γορ του Αφγανιστάν. Έφηβη, ηλικίας περίπου 14-16 ετών, προκειμένου να εκδικηθεί τη δολοφονία των γονιών της από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες, σκότωσε δύο Ταλιμπάν και τραυμάτισε πολλούς άλλους.
 

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι Ταλιμπάν σκότωσαν τους γονείς της νεαρής για το λόγο ότι στήριζαν την αφγανική κυβέρνηση.  Η εκτέλεσή τους συνέβη ακριβώς μπροστά από το σπίτι της οικογένειας. Οι αντάρτες δολοφόνησαν τον πατέρα και τη μητέρα της Κάμαρ Γουλ, σέρνοντας τους πρώτα έξω από το σπίτι με τη γυναίκα να προσπαθεί να αντισταθεί. 

Τη στιγμή που η νεαρή συνειδητοποιεί τα όσα συμβαίνουν, αρπάζει το όπλο που είχε η οικογένεια στο σπίτι και σκοτώνει δύο από εκείνους που δολοφόνησαν τους γονείς της και τραυματίζει πολλούς ακόμα.

 Αυτό είχε ως συνέπεια, άλλα μέλη των Ταλιμπάν να επιτεθούν στο σπίτι της οικογένειας. Οι χωρικοί, όμως, που βρίσκονταν κοντά στην οικία και ένοπλοι φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών τους εμπόδισαν. Μετά τη λήξη του περιστατικού, οι αφγανικές δυνάμεις οδήγησαν σε ασφαλές σημείο την έφηβη και τον μικρότερο αδελφό της.

 Αμέσως, μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση στα μέσα δικτύωσης, μια φωτογραφία της έφηβης  κυκλοφόρησε να φορά μαντίλα και να έχει ένα όπλο στα γόνατα. Το διαδίκτυο φαίνεται να χαρακτηρίζει ως ηρωική την πράξη της έφηβης.