Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια κατά της covid-19 δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα – Ξεκινούν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια κατά της covid-19 δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα – Ξεκινούν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υγείας η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του κορωνοϊού από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην ώθηση και επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, τονίζοντας ότι ο καθηγητής Τσιόδρας είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η ίδια τόνισε ότι «ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει ούτε κατά τη διάρκεια προσπάθεια της τεκνοποίησης, ούτε κατά τη διάρκεια της κύησης, ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού».

Η ίδια εξήρε επιπλέον τη συμβολή της Εκκλησίας για το «λόγο της αγάπης, ο οποίος ορισμένες φορές είναι πιο ουσιαστικός από τον "στεγνό" επιστημονικό λόγο».

Καμπανάκι από Θεοδωρίδου

Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, είπε στην συνέχεια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των πολιτών. «Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλά… και διάφορα ακούγονται από τους αρνητές αναφορικά με το τι περιέχουν τα εμβόλια.

«Το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κυρία Θεοδωρίδου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου που ελλοχεύει για όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είναι τα εμβόλια πειραματικά;

Όπως είναι σαφές, τα εμβόλια πριν αδειοδοτηθούν έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές, έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά και έχουν ήδη χορηγηθεί ήδη σε εκατομμύρια πολίτες.
 

Αυθημερόν για το εμβόλιο – Ξεκινούν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Στην συνέχεια, τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε αρχικά για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ακόμη, τόνισε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς, που θα γίνονται από γιατρούς του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα για συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.