Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύψας: Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα – Δεν κρύβουμε κρούσματα

Σύψας: Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα – Δεν κρύβουμε κρούσματα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, μιλά για το φαινόμενο της έξαρσης της πανδημίας επιχειρώντας μια εκτίμηση της κατάστασης.

Ο καθηγητής δήλωσε πως είναι πολλά τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της ειδικής Επιτροπής και έφερε ως παράδειγμα το «να κλείνουν νωρίς τα μπαρ, στις 23:00 – 24:00, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα».

Αλλά, όπως είπε: «Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε νέα μέτρα, αλλά να τηρήσουμε αυτά που έχουμε τώρα».

«Η επιβάρυνση θα αντιστραφεί εάν οι πολίτες τηρήσουν μαζικά τα μέτρα. Η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί γρήγορα», επεσήμανε, αναφέροντας πως έτσι θα εξασφαλιστεί ότι το καλοκαίρι θα περάσει χωρίς κάποιο «ατύχημα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σύψας έκρινε πως «αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσει τελικώς στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους» και αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες εισαγωγές, διασωληνώσεις και θανάτους.

Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα, υπογράμμισε, ακόμη, και προειδοποίησε πως «αν δεν κάνουμε τίποτα» τότε αυτό θα έρθει. «Θα έρθει αν παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε κάτι».