Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με σχεδόν 80.000 μολύνσεις

Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ με σχεδόν 80.000 μολύνσεις

Από τον Ιούλιο έχει να σημειωθεί τόσο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έσπασαν την Παρασκευή το ρεκόρ τους σε αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες, με σχεδόν 80.000 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Μεταξύ 20:30 την Πέμπτη και ίδιας ώρας την Παρασκευή, εντοπίστηκαν 79.963 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού σε περίπου 8,5 εκατομμύρια. Οι ΗΠΑ είχαν φτάσει κοντά στα 80.000 ημερήσια κρούσματα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, εξαιτίας ιδίως των μολύνσεων σε νότιες πολιτείες όπως το Τέξας ή η Φλόριντα, όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού βρισκόταν τότε εκτός ελέγχου.

Σήμερα, τα χειρότερα ξεσπάσματα του ιού εντοπίζονται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, και περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων. Ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Συνολικά, περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19 στη χώρα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και μολύνσεων στον κόσμο. Τους αναλογεί το 20% των θανάτων σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να ξεπεράσει τους 500.000 νεκρούς, όμως με τη χρήση της μάσκας θα μπορούσαν να αποφευχθούν 130.000 θάνατοι από αυτούς.