Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα μέτρα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Νέα μέτρα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Με νέο ωράριο θα λειτουργήσουν ανά περιοχή, το Σάββατο (06/02), τα σούπερ μάρκετ ύστερα από τα αυστηροποιημένα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Νέα αυστηροποιημένα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 ισχύουν από το Σάββατο (06/02), όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (05/02), και έτσι το ωράριο των σούπερ μάρκετ μεταβάλλεται σήμερα ανά περιοχή. 

Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική θα λειτουργούν μόνο με click away, ενώ θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο.

Παράλληλα, εφαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 με ισχύ για το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα ανοιχτά να είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, η λειτουργία των οποίων το Σάββατο είναι δυνατή μόνο από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι, τις καθημερινές, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 20:00.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ}» ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.