Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός -Πάτρα: Έρχεται πλοίο με Έλληνες από Ιταλία - Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να τους παραλάβουν

Κορωνοϊός -Πάτρα: Έρχεται πλοίο με Έλληνες από Ιταλία - Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να τους παραλάβουν

Στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται να φθάσει σήμερα, γύρω στις 8 το βράδυ, το πλοίο «Cruise Olympia» από την Ανκόνα, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 400 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία.

Το καράβι έφυγε από το λιμάνι της Ανκόνα με 4ωρη περίπου καθυστέρηση, καθώς επρόκειτο να αποπλεύσει στις 5.30 το απόγευμα, αλλά έφυγε κατά τις 10 το βράδυ, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, tempo24. news.

Οι επιβάτες του πλοίου, αφού καταγραφούν από τις Αρχές θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους. Πολλοί θα μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, ωστόσο, αρκετοί δεν έχουν μέσο που θα τους μεταφέρει στα σπίτια τους.
Για τη μεταφορά των συγκεκριμένων, όπως αναφέρει το σωματείο ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας, ζητήθηκε άτυπα να τους μεταφέρουν οδηγοί ταξί της Πάτρας.

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να μην προχωρήσουν στη μεταφορά των επιβατών από την Ιταλία, καθώς όπως αναφέρει θα μπουν και οι ίδιοι σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας:
«Σας ενημερώνουμε πως αύριο καταφθάνει στην Πάτρα πλοίο από την Ιταλία στο πλαίσιο του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών κρίνονται ως μεγίστης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό, για όλους όσοι επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση του άμεσου αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Γίνονται παρατύπως κρούσεις για τη μεταφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων με Δημοσίας Χρήσεως οχήματα και μεταξύ αυτών και τα ταξί. Η Διοίκηση του Σωματείου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι κάθετα αρνητική για την εν λόγω μεταφορά κι αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την αποτροπή των συναδέλφων γιατί σε κάθε περίπτωση θα κινδυνεύσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΠΑ προκειμένου να γίνει από την πολιτεία η ασφαλής μεταφορά των επιβατών με άλλα μέσα του κράτους.

Όσοι συνάδελφοι, παρά τις οδηγίες, μεταφέρουν επιβάτες των πλοίων θα καταγραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και θα τους επιβληθεί καραντίνα καθώς θα παροπλιστούν και τα οχήματα για το διάστημα που προβλέπεται.