Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Κρούσμα σε γιατρό στο Θριάσιο -μέτρα ζητούν οι εργαζόμενοι

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε γιατρό στο Θριάσιο -μέτρα ζητούν οι εργαζόμενοι

Θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά το πρόσφατο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό της Παιδιατρικής Κλινικής, σε συνέχεια των προηγούμενων κρουσμάτων σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, μετά το νέο περιστατικό κρούσματος, αναφέρει:

«Αμεση λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των νοσηλευομένων στην κλινική και συνολικά στο Θριάσιο νοσοκομείο, ώστε να αποφευχθεί πιθανή εξάπλωση της επιδημίας.
Παρά την πρόσφατη εμπειρία από αντίστοιχα περιστατικά σε κλινικές του νοσοκομείου αλλά και πανελλαδικά, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Παιδιατρικής Κλινικής, δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα:

δεν έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που αποτελούν «στενές επαφές» της θετικής συναδέλφισσας
δεν έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της κλινικής, ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων και νοσηλευομένων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
 

Να τεθούν σε προληπτική καραντίνα όλες οι στενές επαφές του θετικού ασθενούς.

Να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής.

Να γίνει πλήρης απολύμανση και να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος εργαζομένων και ασθενών.

Να εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος για την παραμονή σε καραντίνα όσων εργαζομένων το επιθυμούν, ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο μέλη της οικογένειάς τους.

Να γίνει προμήθεια μηχανήματος μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας, με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων και προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο».