Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλπάζει ο κορωνοϊός - Έρχονται κι άλλα τοπικά lockdown - Εφιαλτικές προβλέψεις για το Δεκαπενταύγουστο

Καλπάζει ο κορωνοϊός - Έρχονται κι άλλα τοπικά lockdown - Εφιαλτικές προβλέψεις για το Δεκαπενταύγουστο

Ανησυχία για τη διασπορά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες 21 περιοχές - Έρχονται κι άλλα αυστηρότατα μέτρα

Με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς, καθώς σε καθημερινή βάση είναι σε τριψήφιο αριθμό, η κατάσταση με τον κορωνοϊό δείχνει να ξεφεύγει στη χώρα μας.

Συνεχώς εμφανίζονται νέοι πυρήνες μόλυνσης ανά την επικράτεια. Πλέον η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει την κατάσταση αυτή λαμβάνοντας σκληρότερα μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσει την εξέλιξη της πανδημίας με την Ελλάδα να μπαίνει ολοταχώς στο δεύτερο κύμα.

 

Πιθανό το lockdown στη Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν χθες στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τέσσερις τελευταίες μέρες 145 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και από 38 την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. 

 

Τριπλασιασμός των κρουσμάτων το τελευταίο 10ήμερο

Αύξηση που ξεπερνάει το 300% το τελευταίο δεκαήμερο καταγράφουν τα κρούσματα του κορvνοϊού στην Ελλάδα εκτροχιάζοντας μέρα με την ήμερα και ώρα με την ώρα όλο τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται καθημερινά οι εκτιμήσεις των λοιμοξιολόγων που είχαν κάνει στα τέλη Ιουλίου με προσοχή, σεβασμό αλλά και υπευθυνότητα.

Εν μέσω θερινών διακοπών, μετακινήσεων, κοινωνικών συναθροίσεων αλλά και χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο μέρα με τη μέρα. Σε συνδυασμό με την έλευση πολλών τουριστών αλλά και κυρίως πολλών ασυμπτωματικών ατόμων από το εξωτερικό έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα που εκτινάσσει τα κρούσματα μέρα με τη μέρα.

 

Χειρότερα σήμερα σε σύγκριση με την 21η Απριλίου

Είναι χαρακτηριστικό πως τα 151 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Ελλάδας μετά τα 156 κρούσματα της 21ης Απριλίου αλλά εάν επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε τις δύο επιδόσεις η σημερινή είναι μακράν η χειρότερη κι αυτό διότι στις 21 Απριλίου είχαν υπολογιστεί τα 150 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι και μόνο τα 6 ήταν από την υπόλοιπη Επικράτεια.

Επί πλέον στις 21 Απριλίου υπήρχε το γενική καραντίνα και όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα η μετάδοση περιορίστηκε στο ελάχιστο. Σήμερα όμως τα 151 κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα και το πιο  ανησυχητικό είναι το γεγονός πως αυξάνονται στη νησιωτική Ελλάδα όπου είναι γνωστό πως οι υγειονομικές υποδομές δεν αντέχουν σε μεγάλη επιβάρυνση.

 

Το στοίχημα του Δεκαπενταύγουστου

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και ο ΕΟΔΥ συνιστούν στους πολίτες ψυχραιμία αλλά και επιμονή στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Είναι κοινό μυστικό πως η γενική καραντίνα στην καρδιά του Αυγούστου είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί και πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών που πρέπει να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η δύσκολη περίοδος μέχρι τον Δεκεπενταύγουστο όπου παρατηρείται συνωστισμός στις μετακινήσεις αλλά και στις κοινωνικές εκδηλώσεις και κυρίως σε γάμους και γιορτές.