Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος για εμβόλιο Pfiser: Εξαιρετικά τα νέα - Προστατεύει και περιπτώσεις ανάπτυξης σοβαρής νόσου

Στην ανακοίνωση της Pfizer/BioNTech αναφέρεται ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι τα νέα είναι εξαιρετικά σχετικά με τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Ο καθηγητής του LSE επισημαίνει ότι οι Pfizer/BioNTech προσδιορίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους στο 95% (από 90% που είχαν ανακοινώσει αρχικά). Επιπλέον, παρατηρεί ότι από τις 170 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις συμμετεχόντων που νόσησαν, οι 162 παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που είχαν πάρει το εικονικό εμβόλιο και μόνο 8 στους 170 είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο για τη νόσο του Covid-19.

Σημειώνει επίσης πως μόνο ένας από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ανέπτυξε σοβαρή νόσο.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Με σημερινή τους ανακοίνωση, και μετά από νέα ανάλυση των δεδομένων της κλινικής δοκιμής του εμβολίου τους, οι Pfizer/BioNTech προσδιορίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους στο 95% (από 90% που είχαν ανακοινώσει αρχικά). Το 95% προκύπτει από τα συνολικά αποτελέσματα της μελέτης. Από τις 170 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις συμμετεχόντων που νόσησαν, οι 162 παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που είχαν πάρει το εικονικό εμβόλιο. Μόνο 8 στους 170 είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο για τη νόσο του Covid-19.  Επίσης, αυτή τη φορά υπήρξε και αναφορά σε περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν σοβαρή νόσο: μόνο ένας από τους συμμετέχοντες στη μελέτη που είχε εμβολιαστεί ανέπτυξε σοβαρή νόσο, στις 10 περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί σημαίνει πως η δράση του εμβολίου δεν είναι προστατευτική μόνο έναντι της ήπιας νόσου. Εξαιρετικά νέα που ελπίζω να επιβεβαιωθούν με τη δημοσίευση των δεδομένων σε επιστημονικά περιοδικά».