Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γαλλία: 89 νέοι θάνατοι στη χώρα - Ένας στους δύο βαριά ασθενείς, κάτω των 60 ετών

Γαλλία: 89 νέοι θάνατοι στη χώρα - Ένας στους δύο βαριά ασθενείς, κάτω των 60 ετών

Νεότερο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε η Γαλλία, όπου στη λίστα των νεκρών προστίθενται ακόμη 89 άνθρωποι από την αρχή της επιδημίας.

Συνολικά η Γαλλία μετρά 264 θανάτους, ενώ τα 9.134 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Από αυτά, 3.626 νοσηλεύονται, με 921 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική. Περίπου 5.500 ασθενείς παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Η επιδημία εξαπλώνεται γρήγορα, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε μέρα» σημείωσε ο γενικός διευθυντής υγείας, Ζερόμ Σαλομόν.

Νεότερης ηλικίας πολλοί βαριά ασθενείς με κορωνοϊό στη Γαλλία

Μια ανησυχητική πληροφορία από την Γαλλία, αφορά στην ηλικία των ατόμων που βρίσκονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο. Όπως είπε ο κ. Σαλομόν, το 50% αυτών είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Ως εχθές, μόλις το 7% των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ήταν ηλικίας κάτω των 65 ετών.

Τα στοιχεία από άλλες χώρες όπου η πανδημία του κορωνοϊού έχει παρουσιάσει έξαρση, έδιναν μέχρι σήμερα μεγαλύτερους μέσους όσους ηλικίας για τους βαριά νοσούντες. Πρόσφατη έρευνα στην Ιταλία, που μετρά σχεδόν 3.000 νεκρούς, έδειξε πως οι νεκροί στη χώρα είναι κατά μέσο όρο 80 ετών και στην πλειοψηφία τους άνδρες.